Portfolio

Terrasmuur in Padouk

Terrasmuur in Padouk

Aanleg van een buitenterras met bijhorend houtconcept. Ontwerp en realisatie.

  • Steen: Belgische blauwe steen: Belgische Blauwe hardsteen wordt uit de steenlaag gewonnen die dwars door België loopt, van Soignies naar de Ourte Vallei. De voornaamste eigenschappen van deze prachtige steen zijn o.a. dat hij dankzij zijn zeer lage porositeitsgehalte geen vochtigheid opneemt en hij voor altijd bestand is tegen vriesweer. Bovendien heeft deze Blauwe Steen een zeer hoge slijt-en drukweerstand. De technische eigenschappen lijken op deze van graniet en geven de blauwe steen aldus een zeer gebruiksvriendelijk karakter.
  • Houtconcept: Padouk: Padouk is een edele, uiterst duurzame houtsoort. Bij levering is padouk rood van kleur; na enkele maanden wordt het hout echter mooi grijs van kleur. Het is een tropische hardhoutsoort met duurzaamheisklasse1. Dit betekent dat de natuurlijke duurzaamheid boven de 25 jaar ligt. Padouk hout is bovendien zeer stabiel.
  • Tuinverlichting: Nautic by Tekna: Nautic streeft naar eenvoud als oplossing. Eenvoud die vormgeving, materiaalkeuze en functionaliteit harmodniseert in een perfect afgewerkt product dat weer ‘herkenbaar’ wordt en van een pretentieloze, sierlijke kracht blijk geeft. Een product kortom dat ‘is’ wat het is: weinig en tegelijk veel. Want minder is meer. In die zin poogt Nautic zo onzichtbaar mogelijk aanwezig te zijn: stijlvol, niet opdringerig, eerlijk en zonder overbodige opsmuk. Even puur als de poëzie van het licht zelf. (bron: Tekna)